Tapaus 241

Seksuaalinen häirintä ei ole vain nuorten ja kauniiden ihmisten ongelma. Tämän vuoden heinäkuussa istuin mannertenvälisellä lennolla käytäväpaikalla ja viereisellä paikalla istui keski-ikäinen asiallisen näköinen mies. Hän ei ymmärtänyt mitä stuertti sanoi englanniksi, joten käänsin sen hänelle ruotsiksi ja sen jälkeen kävin hänen kanssaan vähän kohteliasta small talkia. Valojen himmentämisen jälkeen käännyin torkkumaan kasvot käytävälle päin.

Havahduin siihen, että mies kähmi takapuoltani ja reisiä. Kun sanoin etten pidä siitä hän pyysi minua kanssaan Irakiin (Miksi menet Afrikkaan vaikka olet valkoinen?) Sanoin (valehtelin), että olen naimisissa jotta saisin hänet lopettamaan. Vielä senkin jälkeen hän kertoi minulle, että hänellä seisoo ja hieroi penistään. Hän lopetti vasta kun sanoin että kerron henkilökunnalle jos hän vielä jatkaa eikä hän sitten pääse jatkolennolleen Bagdadiin.

En ole mikään herkkis, heitän itsekin ronskia juttua ja voin keskustella seksistä avoimesti ja asiallisesti, mutta silti koin tilanteen hyvin ahdistavana, jopa lentopelkoa. Ajattelin, että small talk tulkitaan flirttailuksi, nolotti ajatus pyytää henkilökunnan apua tai koska en ole kaunotar enkä nuoria, minua ei uskottaisi.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *