Hämmentävää, miten paljon tilanteita ja kokemuksia mieleen palaa, kun luen tätä ryhmää. Oksettavaa, sairasta, rakenteellista, yleistä.

Olin mieltänyt omat kokemukseni siten, että on osunut kohdalle pari vakavaa ja inhottavaa tilannetta (rikosta, joita en häpeän, pelon, ahdistuksen ym. takia vienyt eteenpäin, kadun) ja sitten sellaista ei-niin-vakavaa-peruskähmintää, joka muuttuu omassa mielessä jälkikäteen harmaaksi, epätodellisiksi ja häivyttyvät. Nämä juuri nousevat nyt mulla pintaan ja jaan niistä tässä osan.

Olin 13, matkustin yksin junalla harrastukseen aamuaikaan. Juna-asemalla minua lähestyi keski-ikäinen mies, en juuri muista hänestä muuta kuin sanat ja teot. Ensin hän alkoi puhua, että minun pitäisi hymyillä ja olla iloinen, koska olen kaunis nuori tyttö ja on kesä. Minä olin jähmettynyt, hymähtelin, pelkäsin ja toivoin että mies lähtisi. Sitten hän kertoi haluavansa minua ja myös tarkemmin mitä haluaisi tehdä, voitte kuvitella. Hän avasi housunsa ja alkoi koskettelemaan itseään. Hän yritti tarttua käteeni, mutta juoksin tässä vaiheessa pois paikalta läheiseen kauppaan. Asemalla oli muita ihmisiä, aikuisia, mutta kukaan ei tilanteeseen puuttunut. Myöhästyin junastani ja harrastuksesta, minkä takia jouduin pyytämään harrastusryhmältä anteeksi ja hyvittämään myöhästymistä. En kertonut kokemastani kenellekään.

Olin 18, yökerhossa kavereideni kanssa. Tanssin täysillä ja nautin olostani. Yhtäkkiä ympärillä oli porukka nuoria miehiä. He tulivat liian lähelle, kourivat ja hinkkasivat itseään minua vasten. Yksi piti käsivarsista kiinni, kun toinen pujotti sormensa hameeni alta pikkuhousujeni sisään keskellä täpötäyttä tanssilattiaa. Kiljuin ja pudottauduin maahan ja pääsin miesten otteesta, ryömin, konttasin ja juoksin pois heidän nauraessaan minulle. En kertonut tilanteesta kenellekään. Ajattelin että tanssin liian seksuaalisesti ja houkuttelin heitä tekemään niin. Oma vika.

Olin töissä kauppakeskuksessa, 17-vuotiaana. Sulkemisajan jälkeen poistuin töistä tyhjiä käytäviä pitkin. Vastaan tuli siivoojamies, joka hymyili. Hymyilin takaisin. Ohittaessaan minut, mies tarttui kiinni rintoihin ja sanoi ”uuu, iso tissi”. Vetäydyin pois ja lähdin puolijuoksua, mies tuli perään kunnes vastaan tuli vartijat. He eivät sanoneet mitään, mutta mies lopetti jahtaamisen ja pääsin ulos kauppakeskuksesta.