En ole kertonut tästä kenellekään. Olin laivalla silloisen ex-poikaystäväni kanssa, mutta tilanne oli hankala: ilmassa oli edelleen ihastusta, rakkautta, mitä lie ollutkaan, vaikka olimme jo pistäneet poikki. Elimme jonkinlaista on-off-episodia. Hän oli hauska, ihana ja huumorintajuinen, mutta myös ajoittain älyttömän mustasukkainen. Tarina, miksi olimme samalla laivalla on pitkä ja sivuseikka.

Olin kuitenkin varannut matkan omalla hytilläni, koska en halunnut ajautua tilanteeseen missä ehkä päädyttäisiin taas sänkyyn. Olin jo pari kertaa nähnyt tilanteita, joissa hän mustasukkaisuuden ja raivon vallassa heitteli lautasia seinään ja pari kertaa myös löi. Tiesin, etten enää halunnut suhdetta hänen kanssaan. Mutta samalla siitä oli niin vaikeaa päästää irti.

Koko illan ajan hän tivasi hyttinumeroani. Valehtelin matkustavani naishytissä, jossa siis oli muitakin matkustajia. Jossakin vaiheessa hän kuitenkin näki hyttiavaimeni ja ilmeisesti painoi sen numeron hetkessä mieleensä. Kun olin jo mennyt nukkumaan, kuulin miten hän selittää hyttiemännälle oveni ulkopuolella, miten hän raukka on hukannut avaimensa ja joo joo tämä on oikeasti hänen hyttinsä. Se nainen vaan päästi hänet sisään, eikä tarkistanut onko hytissä joku muu. Joten olin yhtäkkiä hänen kanssaan hytissä yksin. Halveksivasti hän katsoo ympärilleen ja toteaa ”no missä ne muut naiset ovat”.

Hän raiskaa minut. Sen jälkeen hän nukahtaa. Olen koko yön valveilla enkä uskalla lähteä mihinkään. Istun vaan hiljaa. Kun aamulla tulemme satamaan, hän lähtee hakemaan kamansa omasta hytistään ja sanoo – ihan kuin kaikki olisi ihan ok – ”Odota mua, haen vaan kamani”. Kerään omat tavarani ja vaatteeni sekunnissa kasaan ja lähden juoksemaan uloskäyntiä kohti. Pääsen terminaaliin. Yritän kävellä rauhallisesti. Ulkona seisoo bussi. Ne minuutit, jolloin odotan bussin lähtevän, odotan täysin kauhusta kankeana hänen ilmestyvän ja tulevan minä hetkenä hyvänsä terminaalista ulos ja hyppäävän bussiin. Näin ei kuitenkaan tapahdu. Pääsen kotiin, ja kaadun täysin uupuneena ja turtana sänkyyn.

Olin juuri muuttanut (emme siis asuneet yhdessä). Hän ei tullut perään eikä yrittänyt – tietääkseni – löytää uutta osoitettani. Asuimme eri kaupungeissa, onneksi. Se oli viimeinen kerta kun nähtiin.