Olin noin 14-vuotias. Olin ystäväni luona, jossa hänen äitinsä, joka oli aivan ihana tyyppi, oli järjestänyt juhlat. Hän oli liberaali äiti, joka tiesi menemisistämme ja tiesi missä mennään. Hän oli antanut meille luvan juoda ekat kännit, tietenkin valvovan silmänsä alla, ja näin tehtiinkin. Oli jännää. 🙂

Tästä on niin kauan, että yksityiskohdat ovat jo hämärtyneet, mutta sen muistan hyvin elävästi, miten myöhään illalla menin alas heidän takkahuoneensa sohvalle nukkumaan. Osa ihmisistä juhli vielä yläkerrassa, jotkut olivat menneet jo nukkumaan vähän minne sattui. Olen jo nukahtamaisillani, kun tunnen että joku rojahtaa sohvan toiseen päätyyn. Ei siinä mitään. Mutta hetken kuluttua havahdun siihen että käsi vaeltaa reittäni pitkin.

Tunnustan; lievässä humalatilassa – ei pahassa – se oli jotenkin kiehtovan kiellettyä ja jännittävää, joten annoin hetken olla. Minua ei ollut kukaan koskettanut ennen ”sillä tavalla”. Mutta ei kestä kauaa ennenkuin käsi rohkaistuu ja yrittää jo avata housunnappini. Tajuan siinä vaiheessa, että nyt homma karkaa käsistä. Nousen ylös ja lähden toiseen huoneeseen. En tiedä kuka vieraista se oli, mutta keski-ikäinen äijä kuitenkin. Joka tunsi äidin, joka tiesi meidät tytöt. Ei meitä ollut kuin neljä paikalla. Mikä sika. Onneksi jäi yritykseksi.