Hei ja kiitos kaikille rohkeudesta ja hyvästä hengestä! Itseäni on myös ahdisteltu, tytötelty ja vaikka millä tavalla painettu littaan. Nyt kerron kuitenkin tapauksen ihan viime viikoilta, kun olen ottanut asiakseni sanoa ei. Ja se on onneksi toiminut.

Olin matkalla Marokosta takaisin Suomeen, kun ikäiseni virolainen mies alkoi kamalasti udella matkastani. Hän oli erityisen innostunut kuulemaan, oliko islamilaisessa maassa ollut ”ongelmia”. Sanoin, että totta kai oli peräänhuutajia, jotka olivat tosi rasittavia, mutta että paikalliset itsekin häpeävät heitä, eivätkä pidä toimintaa kunnon muslimin arvolle sopivana. Mies ei halunnut ottaa tätä kuuleviin korviinsa vaan sössötti, että totta kai tämän pitää olla jotenkin kulttuuriin liittyvä juttu? Siis että naisille ehdotellaan kadulla ja ihan RAISKATAANKIN. Hän itse ei halua matkustaa islamistisiin maihin, koska siellä on niin paljon ongelmia.

Yritin kertoa hänelle että en käy mielellään kotimaassani baarissa, vaikka rakastan tanssimista, kun ihan suomalaiset miehet käyvät perseelle ja työntävät kieltään kurkkuuni. Ei mennyt jakeluun. Nyt mies alkoi puhua innoissaan Arabikeväästä ja länsimaisen naistoimittajan ryhmäraiskauksesta. Siinä vaiheessa sanoin että nyt en enää halua puhua sun kanssa raiskauksista, koska aihe on niin epämiellyttävä ja uncool. Lisäksi meidän ei kannata puhua muslimeista, koska hän ei itse vaivaudu ottamaan heistä selvää.

Sanominen tehosi, mutta luulen että hänelle ja monelle muulle joudutaan sanomaan asiasta vielä monta kertaa. Että naisille raiskaamisesta puhuminen ei oo kiva kokemus. Toivotan voimia kaikille sanoa takaisin!