On monia syitä, miksi seksuaalisesta häirinnästä jättää kertomatta. Tätä tapausta en ole halunnut jakaa julkisesti, koska olen pelännyt, että se leimaa koko Prometheus-leiritoiminnan, vaikka toivon että kyse on ollut yksittäistapauksesta.

Olin 15-vuotias, ensimmäistä kertaa ”yksin maailmalla” toisessa päässä Suomea, Prometheus-leirillä. Moni asia oli uutta ja outoa, kuten leirin lämmin ja läheinen tunnelma. Halailu ja fyysinen läheisyys kuului asiaan ja tykkäsin siitä. Oli ihan tavallista, että istuimme vieri vieressä, halailimme spontaanisti, makoilimme patjoilla päät toistemme vatsoilla ja niin edelleen.

Yhtenä iltana istuin saunan jälkeen pihakeinussa yöpaitasillani ja viluissani. Leirin toinen aikuinen ohjaaja istui vieressäni ja tarjosi vilttiään minunkin lämmikkeeksi ja otti kainaloonsa. Vastapäätä keinussa istui muita leiriläisiä. Jossain vaiheessa tajusin, että tämä aikuinen mies silittelee reittäni, mutta en osannut reagoida siihen mitenkään. Ajattelin, että kai se kuuluu asiaan, että kai se on osa sitä leirin läheisyyttä.

Sen jälkeen leirillä ohjaaja saattoi tulla yllättäen halaamaan minua takaapäin ja pitää siinä halauksessa, vaikken olisi halunnut, tai halata minua ihan muuten vaan tahtomattani ja liian pitkään. Palautteessa hän kirjoitti minun olevan ”ihanan halattavan pehmeä”.

En osannut sanoittaa hänen tekoaan pitkään aikaan, tajusin vain että hänen läsnäolonsa ahdisti ja hyvin pitkään kaikki tilanteet, joissa joku halasi selän takaa tai tuli lähelle selän takana, ahdistivat.