Eri maassa asuva itseäni n. 15 vuotta vanhempi ja naimisissa oleva bisnestuttava oli käymässä kaupungissani ja halusi tavata. Emme saaneet aikatauluja synkattua päiväsaikaan, joten sovimme tapaavamme after workilla. Olin nähnyt miestä kerran aikaisemminkin drinkillä hänen ollessaan kaupungissa, puhuimme tuolloin työasioista, joten en ajatellut asiasta sen enempää. Tällä kertaa mies kuitenkin kärtti minua ensimmäisten drinkkien jälkeen toiseen paikkaan ja sieltä vielä kolmanteen.

Arvannette jatkon – loppuillasta hän kertoi haluavansa harrastaa seksiä kanssani ja etsivänsä rakastajatarta. Hän yritti kärttää minua hotelliinsa, mutta luojan kiitos olen jo sen verran vanha ja paatunut, etten todellakaan lähtenyt vaan käskin äijän painua matkoihinsa. Jälkeen päin mies pommitti minua useilla tapaamispyynnöillä, joista kieltäydyin. Minulla oli kurja olo monta viikkoa, mutta kukaan kaverini jolle asiasta kerroin ei ymmärtänyt asiaa. Minun olisi kuulemma pitänyt ottaa lähentely huumorilla tai kohteliaisuutena, etenkin kun mitään ei oikeasti tapahtunut.

Olen vain niin kyllästynyt tähän, koska teknologia-alalla tätä tapahtuu koko helvetin ajan, enkä näköjään 15 vuoden jälkeen edelleenkään osaa välttää näitä tilanteita ja olen liian sinisilmäinen. Syytin itseäni siitä, että olin suostunut tapaamaan miehen vapaa-ajalla – minun olisi jo ehdottomasti pitänyt tietää paremmin. Ei ole kerta tai kaksi, kun olen tullut työkaverin tai yhteistyökumppanin suutelemaksi tai passittanut työmatkalla jonkun hotellihuoneestani pois. Erityisesti ihmetyttää se, että olen ollut asiakkaana monille näistä tyypeistä ja heidän bisneksensä ovat olleet minusta riippuvaisia. Jos olisin raportoinut lähentelyt ylöspäin, olisin voinut vaikeuttaa heidän liiketoimintaansa todella paljon. Tietenkään en ole ikinä kiltteyttäni tehnyt niin, ja sen varaan ne kai ovat laskeneetkin.

Nykyään olen todella varovainen siitä kenen kanssa olen tekemissä työajan ulkopuolella. Tämä on ammatillisesti vähän kurjaa – tuntuu että miesten on helpompaa verkostoutua ja bondata pomoportaan kanssa vapaa-ajalla, kun ei tarvitse huolehtia antaako vääriä signaaleja.