Näitä tarinoita paljon lukeneena uskaltaudun kertomaan oman kokemukseni, joka onnekseni ei ole raffeimmasta päästä. Moniin muihin tarinoihin verrattuna voin olla onnekas, että olen selvinnyt näinkin vähällä.

Huuteluita ja muuta ”pienempää” olen kokenut useampaan otteeseen, eihän niitä kaikkia voi muistaakaan. Eräs tapaus oli kuitenkin sellainen, joka ahdisti tapahtuman jälkeen jonkin aikaa ja jonka muisteleminen tuo edelleen vihan tunteet pintaan.

Olin 21- tai 22-vuotias, asuin opiskelija-asunnossa KOAS:lla Jyväskylässä. Kaikki asukkaat olivat saaneet KOAS:lta viestiä, että suht’ uuden talon asuntoja tarkastettaisiin, mikäli asukkaat ilmoittaisivat huomanneensa halkeamia tai muita puutteita asunnoissa. Olin maininnut muutaman asian, ilmoitusta milloin tarkastaja tulisi käymään ei koskaan tullut.

Niinpä sitten eräänä aamupäivänä, kun olin nukkunut pitkään ja loikoillut sängyssä, soi ovikello. Menin avaamaan pikkareissa ja yöpaidassani, löysässä pitkässä t-paidassa joka peitti kyllä takamuksen, mutta oli kuitenkin hieman lyhyt. Ovella oli keski-ikäinen, luultavasti lähellä omien vanhempieni ikää oleva mies, joka kertoi olevansa tällä tarkastusasialla. Olin asustuksestani hieman noloissani, mutta annoin miehen tulla sisälle asuntooni ja ajattelin näyttäväni nopeasti ne kohdat, mistä olin ilmoituksen tehnyt. Quick and simple.

Näitä sitten näyttäessäni miehelle, kouraisi tämä yhtäkkiä minua takapuolesta ja vähän taputteli sitä sitten siihen päälle. Menin hetkeksi ihan shokkiin, maailma pysähtyi ympärillä ja seuraavat minuutit kuluivat jonkinlaisessa sumussa. Sain kuitenkin sanottua miehelle, että painu helvettiin ja hän onneksi lähti, häntä hieman koipien välissä. Tämän jälkeen pääsi itseltäni itku, niin shokissa olin tapahtuneesta. Sen jälkeen tuli viha.

Vimmoissani ja vähän itkuisena soitin KOAS:lle ja kerroin tapahtuneesta. Siellä onnekseni asia otettiin heti vakavasti ja he sanoivat ilmoittavansa firmalle, joka remontteja suoritti. Kyseisestä firmasta minuun oltiin yhteydessä ja minua pyydettiin kuvasta tunnistamaan mies seuraavana päivänä. Ymmärtääkseni mies sai tapauksen seurauksena potkut, mistä en ole hetkeäkään potenut huonoa omaatuntoa. Eipähän toivottavasti päässyt lääppimään enää yhtäkään toista nuorta opiskelijaa.