Olen muutaman päivän lukenut ryhmän tarinoita ja epäröinnin jälkeen haluan kertoa myös omista kokemuksistani. Samaten kuin moni muu, olen ajatellut pitkään että olen onnekseni ʺselvinnyt vähälläʺ. Tarkemmin ajateltuani olen kuitenkin tajunnut, miten paljon paskaa 25 vuoden aikana on tullut vastaan.

Yksi järkyttävimpiä kokemuksiani on ollut se, kun menimme yhdessä naispuolisen ystäväni kanssa kaveripoikiemme kanssa saunaan. Olimme pyörineet yhdessä jo jonkun aikaa eikä etukäteen tilanteessa ollut mitään varoitusmerkkejä, ja kaikilla oli pyyhkeet päällä. Noh, minuutin pari saunassa istuttuamme alkoivat kaikki kolme jätkää runkata äänekkäästi ylälauteilla meidän istuessa heidän alapuolellaan. Hämmennyimme kaverini kanssa pahasti ja muistaakseni vain nousimme ylös ja sanaakaan sanomatta poistuimme. Pojat kuittasivat asian vitsinä jälkeenpäin. Olimme kaikki 16-vuotiaita.

Olen myös aina ajatellut, että olen onnekseni saanut aina seksin yhteydessä päättää tilanteen kulusta. Tajusin kuitenkin jokin aikaa sitten, että näin ei olekaan ollut. Tapailemani poika erään kerran painosti voimakkaasti seksiin, vaikka ilmoitin olevani väsynyt ja humalassa. Hän kuitenkin ryhtyi hommiin ja osin vastustelin, osin nuokuin. Muistan ajatelleeni että antaa mennä sitten, ihan sama. Kuitenkin seksin aikana halusin hänen lopettavan, mutta hän ei toistaamaani pyyntöä kuunnellut vaan jatkoi loppuun saakka. Ajattelin että omapa oli vikani kun en jaksanut vastustella kovempaa. Olin 22-vuotias. Mies on tuleva luokanopettaja.

Kesällä olin eräässä pohjoismaassa vapaaehtoistöissä, ja eräs päivä pomoni parikymppinen poika tuli juttelemaan ja kysymään mukaansa lounaalle. Juttelimme niitä näitä autossa matkalla ruokapaikkaan ja päätimme ottaa ruuan mukaan kämpälle, jossa majoituimme ja jonka yläkerrassa hän asui. Syötyämme olin laittamassa tiskejä koneeseen, kun mies yhtäkkiä painautui minuun kiinni takaa päin ja yritti suudella väkisin. Riuhdoin itseni irti ja kysyin mitä hän kuvittelee tekevänsä. Sain kuulla selitykseksi, että järjestössä toimineet muut (mies)henkilöt olivat kuvailleet minua ʺkevytkenkäisenäʺ ja ʺhelpponaʺ, ja siksi hän ajatteli, että olin hänestäkin kiinnostunut. Sain sanottua jotakin ihmettelevää takaisin ja lähdin pois. Jälkeenpäin kerrottuani tapahtuneesta kohtasin vähättelyä ja syyttelyä sinisilmäisyydestä, kun olin tyypin kanssa syömään lähtenyt. Olin 25-vuotias.

Näiden lisäksi mielessä ovat pyörineet ne kymmenet tilanteet, joissa minua on seurattu kadulla, huudeltu törkeyksiä ja puristeltu julkisilla paikoilla esim. bussista poistuessa. Mieleen ovat tulleet myös kaikki baarissa tapahtuneet ehdottelut ja koskettelut sekä muut tilanteet, joissa olen sukupuoleni takia kokenut oloni turvattomaksi, käytetyksi ja arvottomaksi. Useita ystäviäni on raiskattu, eikä kukaan kavereistani ole kertomansa mukaan välttynyt ahdistelulta. Nyt riittää! Tehdään tästä loppu.