Aika huima tämä palsta. Uskomatonta, kuinka paljon seksuaalista kaltoinkohtelua tässä maassa on. Olen tosin siitä jo ikävän tietoinen, silä olen työstänyt kirjaa Lapsi rikoksen uhrina- miten auttaa lasta jo usean vuoden ajan. Yksi pieni apuraha saatuna, monia haastatteluja takana, paljon työtä vielä edessä.

Yhtäkkiä huomasin, miksi aihe on minulle läheinen. Jouduin itse jo alle kouluikäisenä täysi-ikäisen miehen seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Olin noin 5-vuotias, kun rajavartiostossa isäni työpaikalla nuori alokas kävi kimppuuni nukkuessani omassa sängyssäni. Hän suuteli minua, johon heräsin kesken unieni. Yritin kamppailla miestä vastaan, hän painoi päälläni kuin sementtisäkki ja ajattelin, että en itke. Äitini toimi väärin. Hän jätti minut yksin tämän aikuisen miehen kanssa ja lähti hakemaan naapurista apua. Kun hengitykseni oli jo melkein salpaantunut, tuli naapurin mies ja veti päällekarkaajan pois päältäni. Äitini pesi suutani saippualla. Myöhemmin minulle luvattiin,että tämä mies hyvittää tekonsa ostamalla minulle nuken. Odotin sitä nukkea monta vuotta, mutta en saanut sitä ikinä. Vamma sieluun syntyi, joka ilmeni myöhemmin murrosiässä hakiessani hyväksyntää. Toimin vastuuttomasti ja ajauduin vaikeuksiin.

Olin todistamassa myös ikäviä tapahtumia naapurikaupungissa Haaparannalla. Kerran joulukuussa oli koulubileet ja näin, kuinka joukko poikia raahasi sammunutta tyttöä jäistä maata pitkin pois bilepaikalta eli koululta. Olivat ilmeisesti tainnuttaneet hänet. Yritimme puuttua tilanteeseen, mutta meihin suhtauduttiin hyvin hyökkäävästi. Tyttö on yhden pojan sisar, meille väitettiin. Häipykää! Paljon myöhemmin kuulin, että koko poikajoukko oli raiskannut tämän tytön.

Itse jouduin kerran tullissa tarkastukseen. Olimme tulossa kaverini kanssa rajan yli ja tottakai tullimiesten käskyä piti noudattaa. Olimme lukioikäisiä ja keskioluthumalassa. Kun menimme tullin sisätiloihin, alkoivat tullimiehet esitellä meille kammottavia eläimiin sekaantumis-filmejä, joita olivat takavarikoineet . Samalla he alkoivat kopeloida meitä t-paidan sisältä. Ymmärsimme poistua paikalta, mutta emme ikinä tehneet ilmoitusta poliisille. Mihinkähän se olisi johtanut?