Tämä kokemus syntyi vuosituhannen vaihteessa, kun olin yhdeksännellä luokalla. Meillä oli pienessä maalaiskoulussa uusi, nuori historianopettaja. Hän oli vajaa 30-vuotias huumorintajuinen urheilija, ja kaikkien ysiluokkalaisten mielestä huipputyyppi muiden kireiden, väsähtäneiden kansankynttilöiden rinnalla. Luonnollisesti itsekin kikatin hänen jutuilleen ja menimme ystäväni kanssa istumaan eturiviin luokassa. En muista enää tarkkaan, mutta aluksi ilmassa oli pientä flirttiä puolin ja toisin, ehkä muidenkin kuin minun ja opettajan välillä.

Yhtenä perjantai-iltana sain opettajalta tekstiviestin: ʺolit taas luokan kuningatar, sait kokeesta täydet pisteetʺ. Viestittelymme jatkui ja ymmärsin olevani jotenkin erityinen: kaikista koulun tytöistä juuri minä?

Tapaukseen sisältyi monenlaista: suutelimme luokassa suljettujen verhojen takana, vaihdoimme seksiin liittyviä viestejä tunnilla, jalkamme koskettivat toisiaan pöydän alla. Muutaman kerran opettaja nouti minut autolla koulun jälkeen kauempaa sovitusta paikasta niin, ettei kukaan huomaisi. Ajoimme metsätielle. Lopulta homma huipentui siihen, että opettaja tyydytti itsensä hinkkaamalla vehjettään minua vasten. Olimme täysissä pukeissa ja muistan hänen sanoneen: ʺhaluaisin tulla sisällesi, mutta en halua rikkoa lakiaʺ. Muistan sen partaveden, joka tuoksui samaan aikaan hyvältä ja pahalta. Muistan, mitkä housut minulla oli jalassa, sillä tuijotin aktin ajan omaa reittäni ja mietin, että milloinkohan tämä loppuu ja mitä minun pitäisi tästä ajatella.

Olin ihastunut ja toimin omasta halustani. Olin kuitenkin vasta ysiluokkalainen. Hitaasti ymmärsin, että en ikinä saa tästä ihmisestä rakkautta ja puolisoa. Hänellä on jo vaimo ja kaksi pientä lasta. En voinut kirjoittaa hänelle viestejä kuin sovittuina kellonaikoina, ettei tule epäilyksiä. Päätin lopettaa suhteen. Ymmärsin myös, että hänen käytöksensä ei ole sallittua.

Lähetin rehtorille kirjeen, jossa kerroin tapahtumista. Yhtenä koulupäivänä minut kuulutettiin rehtorin kansliaan. Siellä odotti kaksi miestä: rehtori ja koulutoimenjohtaja. Epäreilun keskustelun ydin oli: ʺSinä et varmasti halua, että asiaasi riepotellaan iltapäivälehdissä. Myös vanhempasi ja koko sukusi saa tietää.ʺ Poistuin epäuskoisena paikalta. Asiasta ei enää puhuttu.

Opettaja opettaa paikkakunnalla edelleen. Tapahtumasta on yli 17 vuotta. Kaikkein eniten olen vihainen kahdelle auktoriteetille, jotka eivät auttaneet nuorta.