Tässä vakavin omalle kohdalleni sattunut, en ole kertonut kenellekään tapahtumasta näin yksityiskohtaisesti.

Tämä tapahtui jo yli 20 vuotta sitten ollessani 22-vuotias. Olin muuttanut uuteen asuntoon ja tarvitsin sinne pientä remonttiapua, joten vastasin lehden pikkuilmoitukseen. Ehkä 50-vuotias yleisjantunen kävi kotonani muutaman kerran eikä remonttijäljessä ollut moittimista. Kerran oli sovittu illaksi jotain, ja menin kotiin jostain opiskelijatapahtumasta vähän humalassa, ja tyyppi huomasi tilaisuutensa: ”Mulla on autossa juomista, voisin käydä hakemassa. Mutta sitten on autoilu jätettävä, voinko jäädä yöksi.” – ”OK, mutta ei seksiä sitten, mulla on sitäpaitsi kuukautisetkin”.

Sitten on mielikuvia, kun hän patistaa minua juomaan lisää. Jälkeenpäin sain tietää, että juoma oli 60 prosenttista, en edes tiennyt että niin vahvoja saa myydä. Toinen mielikuva miehestä päälläni ja yritän estellä. Seuraava kuva aamusta, mies on häipynyt ja sängyssä verijälkiä mm. tyynyn vieressä, helppo nähdä missä kädet olivat olleet.

Jotenkin onnistuin kieltämään asian alkuun, meni varmaan jokunen viikko ennen kuin pystyin myöntämään itselleni mitä oli tapahtunut. Aloin seurustella aika pian tämän jälkeen, kerroin asiasta poikaystävälle ja sain vastaukseksi huutoa että miten saatoin olla noin typerä. Samaa mieltä olin tietysti itsekin.

Nykyään olen sitä mieltä että vaikka kuitenkin olin jo reippaasti täysi-ikäinen, niin kuitenkin ymmärrän itseäni, että sillä iällä ja elämänkokemuksella pääsi näin käymään. Enkä voi mennä vannomaan etten nyt yli nelikymppisenä pystyisi hankkiutumaan samanlaiseen tilanteeseen. Pyrin edelleen ajattelemaan, että ihmiset ovat OK ja luotettavia, kunnes toisin todistetaan. Olen asunut jo kauan toisella paikkakunnalla kuin missä tämä tapahtui, edelleen kun kuulen uutisia että joku on kuollut tuolla, toivon että nyt viimeistään olisi kyse tuosta niljakkeesta. Tunnen myös edelleen vastenmielisyyttä ihmisiä kohtaan joilla on sama nimi kuin hänellä.