Se häpeän tunne on tosi pysäyttävä. Se miten tuntuu, että oma kehokin on pettänyt. Miten tuntuu, että siihen ei voi luottaa.Olin nuori, alaikäinen. Kesäleirillä. Aikuinen ohjaaja oli nuori myös, yli kahdenkymmenen kuitenkin. Sellaiselle tyttökirjojen romantiikan keskellä kasvaneelle lumoava. Hän tuli yhteismajoituksen lattialla ensin viereiselle patjalle nukkumaan. Lopulta viereen saakka, valvoin hänen kainalossaan pitkin viikkoa, ihmetellen. Tälläistäkö se on, rakastuminen? Kävelimme yöllä käsikädessä metsässä, tanssittiin pihalla, olin kevyt ja onnellinen. Kunnes viides leiripäivä toi mukanaan tiedon siitä, että hänellä oli vaimo ja lapsi!Aikuisilla on perhe, isälläni on perhe. Pakenin metsään tunneiksi.Rauhoituttuani päättelin ymmärtäneeni väärin. Leirillä oli läheisyyttä muutenkin enemmän kuin olin missään nähnyt. Yhteissauna ja kaikki.

Myöhemmin. Pidimme yhteyttä. Tutustuin perheeseen.Oli toinen leiri – koulutus. ”Jos tulen sun viereen nukkumaan?” Se tuntui normaalihkolta, tavalliselta. Heräsin siihen, että hänen sormensa olivat sisässäni.Hälyyttävintä kuitenkin se, että suutelimme. Minäkin.Lopetin, käännyin, en puhunut siitä koskaan.Sen jälkeen olen miettinyt paljon tapahtuneen rakennetta.Sitä miten totaalisesti voi rikkoa heräämässä olleen halun. Miten systemaattista sabotaasia harrastaa itseään kohtaan.Suojaikärajan merkitys on tullut todeksi, sitä vahvemmin mitä enemmän olen kasvanut. Nuoret ovat niin hohtavan houkuttelevia, mutta täysin hauraita. Rajattomia. Jopa uusien kykyjensä lumossa. Mikä on tämä – seksuaalisuus.

Tämä mies on kommentoinut paljon myöhemmin : ”Olin tosi ihastunut suhun silloin (leirillä)” , ”Tiesin, että sellainen tyttö ei vanhempana välittäisi minusta”. Se teki vihaisemmaksi, tapahtuneen suunnitelmallisemmaksi. Haavoittuvan aseman hyödyntämisen tarkoituksenmukaiseksi. Ja lisäksi kuulin, että tyttöjä oli monia. Olin yhteydessä leirijärjestäjään alkusyksystä. Vastaus oli hiljaisuutta – ”mitä haluaisit että asialle tehtäisiin”. ”Kiitos tästä kampanjasta, se on ollut vastaus. Loputon hiljaisuus murrettu.