Olin 21 ja kaverini kanssa hänen vanhempiensa mökillä. Olimme olleet edellisenä iltana kylän baarissa tansseissa. Kaverini oli kohteliaisuudesta jutellut isäni serkun kanssa. Hän oli noin 40 – 50 -vuotias mies ja asui kotonaan vanhempiensa luona. Hän kysyi kaveriltani olemmeko me lesbopari, kun kuuli, että olemme kaksin mökillä. Aikaisin seuraavana aamuna, ehkä noin kello 4 – 5 aikaan, mökin ovelta kuuluu raivokasta hakkausta johon heräämme.

Kaverini menee ovelle. Itse jään sänkyyn mökin parvelle. Kuulen miehen äänen huutavan: ”Päästä sisään, perkele!” Kaverini avaa oven ja juoksee takaisin parvelle sänkyyn. Kysyin kuka oli ovella. Kaverini ei sano mitään. Sitten näen isäni serkun nousevan tikkaita parvelle. Nousen seisomaan sängyn viereen, mies jää tikkaiden viereen. Välissämme on pari metriä. ”Täällä sitä nukutaan samassa sängyssä. Sukulaismies tuli vähän tarkastamaan tilannetta.” hän sanoo ja nuolaisee huuliaan.

Sillä hetkellä päätän mielessäni, että tuo mies ei meihin koske. Olin jo siihen ikään menessä kuullut ne perushuorittelut ja kokenut ne peruskopeloinnit, saanut tarjouksia maksullisesta seksistä, edessäni oli runkattu, mua oli kuristettu, koska olin kieltäytynyt seksistä. Parven laitana oli vain noin 30 cm korkea kaide. Päätin, että taklaan miehen alas parvelta, jos hän tulee yhtään lähemmäksi. Samalla tajuan, että pudotus parin metrin korkeudesta keittiökalusteiden päälle saattaa koitua miehen kuolemaksi ja joudun vankilaan teostani, siinä menisi myös oma tulevaisuuteni, mutta päätän joka tapauksessa tehdä niin, jos tarve vaatii.

Huudan miehelle kovaan ääneen käskyä poistua ja mittailemme toisiamme katseillamme. Lopulta hän vain lähtee pois. Lukitsemme oven ja panikoimme loppuyön. Päätämme kertoa tästä kaikille, ettei tuo teko jää rankaisematta. Myöhemmin päivällä kerromme yön tapahtumista. Ja kukaan ei sano mitään. Saamme osaksemme vain hiljaisuutta ja muualle luodut katseet.