En ole osannut kirjoittaa omista kokemuksistani aikaisemmin, koska ne tuntuvat erillisinä liian pieniltä tai vaihtoehtoisesti vaan hävettää.

Lapsuudenkodissa pienenä tyttönä minua häiritsi isäni ”tyttökalenterit” sekä leväperäisesti esiin jätetty pornografinen materiaali. Tähän törmään yhä edelleen välillä käydessäni kotona. Myös seksistiset ”vitsit” ja puheet naisista ovat olleet perheessäni arkea perheeni miessukupuolisten kesken. Ihmettelen vain, eivätkö he ymmärrä ristiriitaa siinä, että minä olin tyttö, nyt nainen, ja heidän vitsinsä loukkaavat myös minua. Tämä ei sinänsä ole ahdistelua (vai onko?), mutta mielestäni osa tätä koko kulttuuria jossa naisista saa sanoa mitä huvittaa ja heistä voidaan puhua vain kehoina ja katseiden kohteina.

Yläasteella oli yleistä, että pojat nostelivat hameitamme korviin ja kiskoivat pikkuhousuista, jos ne näkyivät housunkauluksesta. Me tytöt, ainakin osa meistä, olimme tässä leikissä mukana, sillä jostakin syystä ajattelimme tällaisen käytöksen tarkoittavan, että olemme viehättäviä ja siistejä tyyppejä. Tyttöjen vartalot olivat myös vapaata riistaa kaikenlaiselle kommentoinnille. Ollessani riparilla isosena yksi rippikoululaisista sanoi minulle, että haluaisi laittaa minut johonkin talteen, että voisi halutessaan raiskailla minua. Luulin tätä kehuksi.

Seurustelu- ja tapailusuhteissa olen kokenut henkistä väkivaltaa ja painostamista seksiin. Kieltäytyessäni seksistä tai halutessani keskeyttää sen, minulle on suututtu ja väitetty että olen kiinnostunut vain itsestäni. Miellyttämisenhaluisena olen jatkanut vaikka en olisi halunnut. Olen lähettänyt itsestäni alastonkuvia samaisesta syystä, ja yrittäessäni päättää parisuhdetta kumppanini uhkasi levittää kuviani netissä. Yhä kuumottaa missä nämä kuvat ovat, mutta olen katsonut paremmaksi vaan vaieta asiasta.

Olen ollut suhteessa huomattavasti vanhempaan perheelliseen mieheen ollessani vielä teini. Mies vaati minulta uskollisuutta ja kun vihdoin pyristelin hänestä eroon hakemalla ponnahdusta uudesta kumppanista, sain kuulla olevani huora. Tämän lisäksi kehoani, erityisesti karvoitustani ja meikkaustottumuksiani on kommentoitu inhottavaan sävyyn, ja hyväksynnän saaminen kumppaneilta on ollut ehdollista, kunhan täytän tietyt ulkonäkökriteerit. Olen mennyt syömään miehen luo velvollisuudentunnosta ja harrastanut lopulta seksiä samaisen miehen kanssa vastentahtoisesti koska hän jankkasi asiaa niin pitkään kielloistani huolimatta – en lähtenyt koska en halunnut olla epäkohtelias.